Stichting Montferland Cultuurfonds

In 2007 is het Montferland Cultuurfonds (MCF) opgericht door de heer Fons van Pul en hij is tevens ook bestuurder van de stichting. Gestart werd met een drietal concerten onder leiding van dirigent Alexander Geluk, waar sindsdien een hechte vriendschap mee ontstaan is. Ruim 14 jaar verder kijken we terug op vele prachtige optredens en culturele manifestaties.

 

Aanstormende talenten, waaronder Lizzy Ossevoort, Mirte de Kok en Natasha Korsakova hebben opgetreden onder de vlag van het Cultuurfonds. Maar ook gerenommeerde solisten zoals Razvan Stoica en Wibi Soerjadi staan op deze lijst. Er wordt hierbij samengewerkt met verschillende orkesten, zoals het Oost-Gelders Symfonie Orkest, het Van Wassenaer Consort en het Twents Kamerorkest. Zie hiervoor ook de 

concerthistorie.

 

Foto: Boetselaersborg in 's-Heerenberg
Foto: Boetselaersborg in 's-Heerenberg

Het MCF richt zich op de beloften van de klassieke muziek, en op diegene die het verschil gaan maken in de wereld van kunst en cultuur. We ondersteunen in het opstarten en promoten en organiseren concerten om hun talent aan het grote publiek te laten zien. Daarnaast ondersteunt het MCF diverse uiteenlopende culturele initiatieven. Dit kan gaan om fotografie, beeldende kunst, theater, composities en muzikale activiteiten in de regio Montferland.

 

Zo wordt er op dit moment gewerkt aan een compositie over het leven van Mechteld ten Ham in de vorm van een opera. Het wordt een bijzondere productie met solisten, koor en orkest. In april 2020 is er een bijzonder streetart-project gerealiseerd met als thema ‘vrijheid’. Op het Stadsplein van ’s-Heerenberg laat de inmiddels wereldberoemde Rosalie de Graaf (RoosArt) uit Doesburg haar buitengewone talent zien.

 

Via Instagram en Facebook deelt het MCF prachtige foto’s en video’s van  Montferland en omgeving. Volg @montferlandsmooiste en ontdek de schoonheid van Montferland.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten die het Montferland Cultuurfonds organiseert? Stuur dan een mail naar info@montferlandcultuurfonds.nl of laat je gegevens achter in het contactformulier

 

Doneren aan het Montferland Cultuurfonds?
Ons IBAN is NL13 RABO 0132 5871 81.

 Ensembles bij ons te gast

Hoofdsponsor

ANBI